Nadýchaná tvarohová buchta s karobem

Musím přiznat, že když jsem přidávala karob do kaší a podobně, mou rodinu to příliš nenadchlo.

Chtěla jsem však, aby si tento  důležitý zdroj vápníku (viz. článek) oblíbili.

A protože buchty se u nás nejí, ale doslova vdechují, propašovala jsem karob tady.

Nadýchanou tvarohovou buchtu zhltli – a že je v ní karob jim vůbec nevadilo 🙂

Navíc je tato buchta velmi jednoduchá. Zvládne ji i naprostý začátečník 🙂

Čas na přípravu: 15 minut + 30 minut pečení

Suroviny:

4 + 1 vejce

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice

1 prášek do pečiva

½ hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 tvarohy

1 vanilkový cukr

3 lžíce karobu

3 lžíce cukru krupice

Smetana nebo šlehačka na prolití

Postup:

  1. 4 vajíčka rozmícháme do pěny  s ½ hrnku cukru
  2. Přidáme mouku, prášek do pečiva, karob, olej a mléko a vše řádně promícháme
  3. V druhé míse smícháme tvaroh, vajíčko a 3 lžíce cukru
  4. V další misce smícháme ½ hrnku cukru a vanilkový cukr
  5. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a rozetřeme ho do celém plechu, aby byla všude stejná vrstva.
  6. Malou lžičkou dáváme nahoru na těsto hrudky tvarohu
  7. Pak celý povrch posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem
  8. A dáme péct do předehřáté trouby na 180° asi na 30 minut
  9. Po vyjmutí z trouby upečenou buchtu lehce prolijeme smetanou nebo šlehačkou – tím bude buchta krásně vláčná.

A to je vše 🙂  Přejeme dobrou chuť.

helena.skocova@email.cz
Výživová poradkyně, milovnice bylinek, autorka projektu ZDRAVÁ KRÁSA, zakladatelka nadačního fondu Most sblížení a v neposlední řadě matka tří dětí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů