Podpora imunity – sirup ze smrčku

Mladé výhonky smrčku obsahují pryskyřici, která obsahuje terpentinovou silici.

Ta nám dokáže pomoci s odkašláváním (uvolňuje hleny), pomůže při zánětu horních cest dýchacích, ale také dokáže podpořit naši imunitu.

Smčkové výhonky můžete také zamrazit a v případě potřeby je pak použít do koupele, jako kloktadlo a nebo při inhalacích.

Teď si však napíšeme, jak si z nich můžete připravit výborný a účinný sirup.

Budete potřebovat:

cca 3 l  mladých (světle zelených) smrčkových výhonků

cca 0,5kg cukru krystal nebo krupice

cca 1,5dcl 40% alkoholu

Postup:

  1. Do velké (vysterilizované) láhve dejte vrstvu smrčkových výhonků.
  2. Prokapejte je alkoholem a zasypte cukrem.
  3. Znovu dejte vrstvu smrčku a celý postup opakujte až dokud nenaplníte láhev.(Výhonky mírně upěchujte.)
  4. Plnou láhev uzavřete a dejte na světlé místo(ne na přímé sluneční paprsky) a v pokojové teplotě.
  5. Každý den láhev otevřete a vařečkou jehličí utačte – POZOR -nepromíchávejte! Pouze promačkávejte, jako byste chtěli všechnu šťávu vymačkat.
  6. Až se cukr rozpustí, sirup sceďte přes plátýnko a opět jehličí pořádně vymačkejte.
  7. Hotový sirup uložte v lednici.

Imunitní kůru si můžete udělat takto:

Dospělí budou užívat 3 x denně lžičku sirupu.

Děti (podle velikosti) 1 – 2x denně lžičku sirupu.

Pokud máte raději videa, můžete se podívat, jak vyrobit sirup ze smrčkových výhonků, tady.

helena.skocova@email.cz
Výživová poradkyně, milovnice bylinek, autorka projektu ZDRAVÁ KRÁSA, zakladatelka nadačního fondu Most sblížení a v neposlední řadě matka tří dětí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů