Vynikající – nejen snídaňové – máslové cereálie s fenyklem

Tento recept vznikl vlastně omylem, ale byl to šťastný omyl 🙂

Suroviny:

2 hrnky ovesných vloček

3 lžíce třtinového cukru

2 žloutky

½ kostky másla

1 hrst čerstvé natě fenyklu

Postup:

  1. Žloutky s cukrem a máslem utřete do krému.
  2. Vločky rozemelte, až mají konzistenci, jako velmi hrubá mouka s kousky vloček
  3. Trošku vloček si nechejte na „poprášení“ až budete válet těsto
  4. Nasekejte najemno nať fenyklu a zamíchejte ji do namletých vloček, pak vše nasypte ke krému z másla, cukru a žloutků a vypracujte těsto.
  5. Připravte si pečící papír. Směs na něj položte a vyválejte na výšku cca 1cm (mě se z této dávky vlezla směs na dva papíry). Směs se lepí, tak ji trošku „poprášete“ připravenými  mletými vločkami.
  6. Předehřejte troubu na 150°C
  7. Papír s připravenou směsí dejte na pečící plech a dejte péct na 15 – 20 minut
  8. POZOR – během pečení směs hlídejte a jak se začne máslo vypékat, směs prohrabujte, aby se propekla hezky rovnoměrně.

 

Přidat si pak můžete podle libosti sušené ovoce, oříšky, semínka…

Díky máslu a fenyklu získají vločky velmi příjemnou vůni a chuť – a u nás se po nich jenom zaprášilo 🙂

 

 

helena.skocova@email.cz
Výživová poradkyně, milovnice bylinek, autorka projektu ZDRAVÁ KRÁSA, zakladatelka nadačního fondu Most sblížení a v neposlední řadě matka tří dětí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů